THUISBATTERIJEN

De perfecte oplossing om uw overtollige energie op te slaan.

De voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is de perfecte oplossing om uw overtollige stroom op te slaan. Dankzij de combinatie van een thuisbatterij en zonnepanelen kan u nog meer besparen op uw energiefactuur.

Enkele feiten

Met de digitale teller valt het percentage eigen verbruik van de installatie terug op ongeveer 30%. De rest wordt op het net geïnjecteerd.
U krijgt hiervoor een lage vergoeding. Het wordt dus belangrijk om zoveel mogelijk energie rechtstreeks te verbruiken. U kunt het eigen verbruik bijsturen door grote verbruikers (wasmachine, droogkast, vaatwasser, boiler…) over de middag in te schakelen. Een slimme combinatie van zonnepanelen en thuisbatterij  verhoogt het eigen verbruik tot ca. 70%. Op die manier verdwijnt er slechts een klein deeltje van de opbrengst naar het net. Een thuisbatterij vlakt piekverbruik af en biedt extra voordelen naar het toekomstige capaciteitstarief toe.

Dynamisch tarief

In de toekomst gaan energieleveranciers meer en meer met dynamische tarieven werken. De thuisbatterij in combinatie met onze energiemanager EVA, is de ideale manier om uw energiefactuur onder controle te houden. EVA laadt uw thuisbatterij op tijdens de daltarieven.

Slim energiebeheer

Dankzij onze energiemanager EVA krijgt u controle over uw energiefactuur. Bepaal zelf wanneer u stroom van het net of van uw pv-installatie verbruikt. Stel uw persoonlijk verbruiksprofiel samen en pas uw verbruik aan naargelang dit profiel. Al uw apparaten aangestuurd door één centraal punt.

energiemanager